CCOO i UGT denuncien la desproporció processal que ha suposat la presó incondicional dels membres cessats del Govern de la Generalitat


Des de CCOO i UGT hem manifestat durant tot el conflicte relacionat amb el procés nacional a Catalunya, la necessitat d’abordar els problemes polítics des de la política i no des de la judicialització.
El fiscal general de l’Estat ha obert causes de sedició per als líders de les entitats Òmnium i ANC i per rebel·lió, sedició i malversació de fons públics als membres del Govern, al·legant causes jurídicament qüestionables per motivar les querelles i utilitzant arguments desproporcionats, al nostre parer.  Això significa un cop molt fort a la tensió d’un conflicte tant complex com aquest.
Les administracions catalanes estan funcionant amb normalitat i sense resistència evident després de l’aplicació del  155 aprovat pel Senat i que va ser aplicat pel Govern de l’Estat.
Tots  els partits polítics a Catalunya i el cessat President de la Generalitat han acceptat concórrer  a les eleccions convocades per Mariano Rajoy per al proper dia 21 de desembre.
Amb aquests fets, CCOO i UGT entenen totalment desproporcionada la decisió del fiscal i la jutgessa de dictaminar presó incondicional als membres cessats del Govern de la Generalitat.
Per això demanem la seva posada en llibertat de manera immediata.
Catalunya necessita recuperar la normalitat social, política i econòmica i el marc d’eleccions és un pas més per obrir el camí per resoldre el conflicte políticament. És un greu error interferir jurídicament en aquest procés i fer-ho  amb la desproporció que s’ha fet. Preservar el marc jurídic de convivència s’ha de fer en favor dels interessos del conjunt de la ciutadania, cosa que no s’ha fet en aquesta ocasió.
És moment per rebaixar tensions i utilitzar el diàleg i la negociació per arribar a acords. És moment per a la política, per als partits, per a les propostes, per a la participació ciutadana, per a la democràcia.
Des d’UGT i CCOO defensem aquests espais com el millor camí per recuperar la normalitat, estabilitzar les institucions i l’economia, per defensar els drets dels treballadors i les treballadores, i per exercir plenament la democràcia.
CCOO i UGT, amb els seus Gabinets Jurídics, treballaran la tramitació de les denúncies i reclamacions corresponents, als estaments polítics i judicials, tant a l’Estat com a Europa.
UGT i CCOO som organitzacions plurals i diverses, com la societat catalana, i seguirem apostant per espais inclusius que permetin defensar els drets socials i nacionals del conjunt de treballadors i treballadores.

02/11/2017 
Share.

Comments are closed.